JiveX ECG

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το ηλεκτροκαρδιογράφημα (ECG) είναι ο πιο συχνός τύπος εξέτασης που συναντάμε στην ιατρική φροντίδα. Η τεχνολογία ΙΤ έχει καταστήσει δυνατό την προβολή της παρουσίασης και διάγνωσης των ηλεκτρικών σημάτων από τη καρδιά στην οθόνη ενός υπολογιστή, ενώ μέχρι πρότινος αυτό γινόταν μόνο σε εκτύπωση. Για να διασφαλίσουμε τη βέλτιστη ροή εργασίας, οι ηλεκτροκαρδιογράφοι, από τη μία πρέπει να ‘κληρονομήσουν’ τα δεδομένα του ασθενή από ένα πληροφοριακό σύστημα (π.χ. ΗIS) και από την άλλη, οι συμπληρωμένες εξετάσεις πρέπει να αποθηκεύονται σε ένα σύστημα διαχείρισης εικόνας (PACS). Το σύστημα διαχείρισης εικόνας πρέπει να επιτρέπει την ανάκτηση όλων των εικόνων και φιλμ. Αυτή είναι η μόνη λύση που επιτρέπει ομογενής και περιεκτική διαχείριση εικόνας.

Τυποποιημένη ενσωμάτωση SC LB ECG img1 29

H VISUS με τα συστήματα της, είναι ικανή να ενσωματώνει όλους τους ηλεκτροκαρδιογράφους όλων των γνωστών κατασκευαστών στην αγορά. Αυτό συμβαίνει λόγω της χρόνιας εμπειρίας της με το DICOM πρότυπο επικοινωνίας.
Για να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη ροή εργασίας, γίνετε μία ανταλλαγή πληροφοριών με το σύστημα πληροφοριών του νοσοκομείου (HIS). Οι πληροφορίες του ασθενή και των εξετάσεων ‘κληρονομούνται’ από το HIS μέσω εγκατεστημένων διεπαφών HL7 και έπειτα τα αποτελέσματα των εξετάσεων αναμεταδίδονται.

Γρήγορη και αποτελεσματική διάγνωση

Όταν ένας ιατρός έχει τη κυμματομορφή ενός ηλεκτροκαρδιογραφήματος ενός ασθενή μπροστά του για διάγνωση, τον ενδιαφέρουν πρωτίστως οι ανωμαλίες του ρυθμού της καρδιάς. Για τον σκοπό αυτό, θα μετρήσει το πλάτος της κυμματομορφής σε σχέση με τον χρόνο. Όταν τα χαρακτηριστικά του σήματος είναι ασαφή, μπορεί εύκολα να μεγεθύνει τη κυμματομορφή με ένα κλικ, ή να αλλάξει τη παρουσίαση της κυμματομορφής στην οθόνη. Συγκρίσεις με προηγούμενες εξετάσεις μπορούν να γίνουν εύκολα στον ίδιο σταθμό εργασίας. Πέρα από τον χρόνο που εξοικονομείται, η διαγνωστική ακρίβεια αυξάνεται.SC LB ECG img2 29
Όλες οι μετρήσεις καταχωρούνται και έπειτα αποθηκεύονται. Στη συνέχεια είναι προσβάσιμες σε όλους τους εξουσιοδοτημένους χρήστες του νοσοκομείου, αφού ενσωματώνονται στο φάκελο του ασθενή. Επιπροσθέτως, οι ιατρικές εικόνες μπορούν να τυπωθούν σε κλίμακα 1:1. Τα ηλεκροκαρδιογραφήματα μπορούν να μεταφερθούν σε ηλεκτρονική μορφή, δημιουργώντας CD ασθενών, κάτι που γίνετε στις ακτινολογικές εξετάσεις τα τελευταία χρόνια.

Ευέλικτη αρχειοθέτηση, γρήγορη πρόσβαση

Η αρχειοθέτηση των εικόνων και των διαγνώσεων γίνετε με έναν ευέλικτο τρόπο, προσαρμοσμένο πλήρως στις ανάγκες του εκάστοτε χρήστη. Τα δεδομένα μπορούν να αποθηκευτούν online, στο Storage Area Network (SAN), σε κοινόχρηστους σκληρούς δίσκους του συστήματος στο δίκτυο ( Network Attached Storage, NAS), ή απευθείας σε ένα σύστημα σκληρών δίσκων (RAID). Η αποθήκευση offline γίνετε με δίσκους DVD, BluRay, ή με μαγνητικές κασέτες που τις χειρίζονται χειροκίνητα ή με ρομπότ. Πριν γίνει η αρχειοθέτηση των ιατρικών εικόνων, ενημερώνετε το κεντρικό σύστημα πληροφοριών.
Το JiveX Storage Service για PACS (SSP) παρέχει μία επιπλέον επιλογή για μακροχρόνια αρχειοθέτηση. Αυτή η υπηρεσία επιτρέπει στον πελάτη να αποθηκεύει τα δεδομένα του, σε ένα εξωτερικό αρχείο που λειτουργείται από ένα πάροχο υπηρεσιών. Αυτού του τύπου η αποθήκευση δεδομένων, δίνει τη δυνατότητα στον πελάτη να μην κάνει επενδύσεις και να δεσμεύει το κεφάλαιο. Το κόστος μπορεί να προγραμματιστεί, καθώς δεν υπάρχουν επιπλέον έξοδα διοίκησης και συντήρηση.

Διαβάστηκε 2225 φορές

Σχετικά Άρθρα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « JiveX Endoscopy JiveX OR »

Αντιπροσωπείες

 
     

 
     

ifa logo

 
     

 
     

 
     

 
     

 
     

 
     

 
     

 
     

 
     

 
     

 
     

 
     

VISUS GmbH

 
    

Γρήγορο Μενού

Αρχικη

Υπηρεσίες

Τηλεϊατρική

P.A.C.S.

Eye E.M.R.

Εξοπλισμός

Ασφάλεια

Επικοινωνια

Τελευταία Νέα

Τελευταία Προϊόντα

Ενημέρωση

Παραμείνετε ενημερωμένοι σχετικά με τα προϊόντα, τα νέα μας και τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο των υπηρεσιών τηλεϊατρικής.

Πιστοποίηση ISO

Η TELEMATIC MEDICAL APPLICATIONS διαθέτει πιστοποιημένο σύστημα διαχείρισης ποιότητας για όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της (προϊόντα και υπηρεσίες). Πιστοποιήθηκε από την Qcert SAFE σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο EN ISO 9001: 2015, το πρότυπο EN ISO 13485:2016 και βρέθηκε σε συμμόρφωση με τις διατάξεις της Υπουργικής Απόφασης ΔΥ8/1348/2004 περί τήρησης συστήματος αρχών και κατευθυντηρίων γραμμών για την ορθή πρακτική διανομής ιατροτεχνολογικών προϊόντων.

En ISO 9001:2015 No: 220121-1qcert

En ISO 13485:2016 No: TC-75378

Greek Ministirial Order No. 1348/2004 Report No: 3206 C06 20 12 01

S5 Box

Login

Register

*
*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.