Quality Management / PRP

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Quality Management (QM)/Practice Resource Planning (PRP) Software
Το Quality Manager (QM) είναι μία μέθοδος που διασφαλίζει ότι, όλες οι δραστηριότητες που είναι απαραίτητες για τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την εφαρμογή μίας υπηρεσίας υγειονομικής περίθαλψης, είναι αποτελεσματικές και επαρκείς με σεβασμό στο σύστημα και την απόδοση του. Σε περιβάλλοντα υγειονομικής περίθαλψης, με ολοένα και πιο περίπλοκες απαιτήσεις και ροές εργασιών, το QM είναι η λύση για το μέλλον.
Το PRP σημαίνει Practice Resource Planning (HRP = Hospital Resource Planning). Τα PRP/HRP συστήματα προσπαθούν να καλύψουν όλες τις βασικές λειτουργίες ενός οργανισμού υγειονομικής περίθαλψης, ανεξάρτητα με την ειδικότητα του οργανισμού και τον κύκλο εργασιών του. Νοσοκομεία, κλινικές, οφθαλμολογικά γραφεία, μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί, μη κυβερνητικοί και κυβερνητικοί οργανισμοί και μεγάλοι πάροχοι οφθαλμολογικής φροντίδας χρησιμοποιούν τα PRP/HRP συστήματα.
Εξελιγμένες εφαρμογές λογισμικού στην περιοχή του Quality Management (QM) και Practice Resource Planning / Hospital Resource Planning έχουν αναπτυχθεί από την IFA systems AG.
Το λογισμικό QM υποστηρίζει διεργασίες πιστοποίησης και διαπίστευσης και διευκολύνει την προτυποποιημένη ροή εργασιών (π.χ. ISO 900X).
Περαιτέρω πληροφορίες για τα στοιχεία του λογισμικού :

 • Resource Planner
 • OP Plan Generator/ Surgery Module
 • Practice Organizer

Resource Planner
Λειτουργίες

To Resource Planner για οφθαλμολογική χρήση προσφέρει μοναδικές λειτουργίες για: σαφή συντονισμό σύμφωνα με τον αριθμό του προσωπικού και τον προγραμματισμό. Οι πόροι διαχειρίζονται ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε μέλους του προσωπικού. Οι ακόλουθες καταχωρήσεις μπορούν να εισαχθούν στο Resource Planner :

 • Παραγωγικές ώρες σε κάθε τομέα
 • Διακοπές
 • Ημέρες αναρρωτικής άδειας
 • Εσωτερικά και εξωτερικά ραντεβού
 • On call εξυπηρέτηση (ή αντικατάσταση ενός υπαλλήλου απο άλλον)

Τα δεδομένα από το Resource Planner μπορούν να απεικονιστούν εύκολα στην οθόνη για κάθε μέρα, εβδομάδα και μήνα. Τα μέλη του προσωπικού μπορούν να κατανεμηθούν σε workgroup ή ατομικά και να απεικονιστούν αναλόγως (orthoptics, OP, κλπ). Μέσω του Resource Planner, η κάλυψη υπηρεσιών και εργασιών κάθε τομέα μπορεί να γίνει με το ελάχιστο προσωπικό. Κατά τη διάρκεια διακοπών, όταν η ελάχιστη κάλυψη του τομέα δεν έχει τηρηθεί το σύστημα στέλνει ειδοποίηση.
Απαιτήσεις
To Resource Planner για οφθαλμολογική χρήση είναι ένα στοιχείο του QM και του PRP (Practice Resource Planning). Προαπαιτούμενο είναι το λογισμικό Quality Management ή το λογισμικό Ophthalmo Surgery (database pool). Συστήματα που τρέχουν Windows 2000 ή νεότερο λογισμικό υποστηρίζονται. Το Resource Planner μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανεξάρτητα από το IFA Practice System.
Εκπαίδευση
Για υποστήριξη στην χρήση του συστήματος με δεδομένα προσωπικού, ομάδες τμημάτων, κατηγορίες ραντεβού, κλπ., συνίσταται μισή μέρα εκπαίδευσης.
Οφέλη
Το Resource Planner προσφέρει πολλά οφέλη σε συνάρτηση με το κόστος. Η διαφανής οργάνωση των πόρων συντελεί στην εξοικονόμηση πολύτιμου χρόνου. Επιπροσθέτως, η βέλτιστη χρήση των διαθέσιμων πόρων μπορεί να αποφέρει οικονομικά οφέλη (μεγαλύτερο εισόδημα με την ίδια στελέχωση).


OP Plan Generator / Surgery Module
Σύντομη Περιγραφή
To OP Plan Generator είναι σχεδιασμένο για τις ανάγκες του οφθαλμολογικού χειρουργείου. Καθιστά όλα τα δεδομένα των ασθενών για χειρουργείο, διαθέσιμα για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Τα δεδομένα των ασθενών, με όλες τις σχετικές πληροφορίες από τον ιατρικό φάκελο μπορούν να μεταφερθούν στο OP plan σε μεταγενέστερη χρονική στιγμή. Εφόσον οι απαιτήσεις για τους οφθαλμο-χειρούργους είναι πολλές, το OP Generator είναι ευέλικτο. Το OP plan μπορεί να απεικονιστεί σε οθόνη υπολογιστή αλλά και να εκτυπωθεί σε διάφορες μορφές.
Απαιτήσεις
H χρήση του OP Generator απαιτεί τις εφαρμογές OP Documentation και Electronic Patient Record. Κατάλληλοι εκτυπωτές απαιτούνται για τις εκτυπώσεις.
Εκπαίδευση
To ΟP Plan Generator παρέχει ένα εύρος δυνατοτήτων στο σχεδιασμό αλλά και στη σύνδεση με το Patient Manager. Η λειτουργία εκτύπωσης επίσης προσφέρει ένα εύρος σχεδίων. Μία πλήρης σύντομη εκπαίδευση είναι προτεινόμενη για σωστή λειτουργία του προγράμματος.
Οφέλη
Το να δημιουργηθεί ένα OP plan με συμβατικές μεθόδους (π.χ. με Word ή Excel) θα ήταν αρκετά χρονοβόρο. Κατά τη χειροκίνητη εισαγωγή των δεδομένων μπορούν να γίνουν λάθη. Όταν ο OP Plan Generator έχει λάβει τις απαραίτητες ρυθμίσεις, είναι εύκολο και γρήγορο να δημιουργηθούν καθημερινά OP plans. Τα οφέλη είναι πολλά σε σχέση με την μικρή επένδυση για την άδεια.


Practice Organizer
Σύντομη Περιγραφή
O Practice Organizer είναι ένας πρακτικός συνδυασμός των:

 • Task Manager
 • Practice Manual with Outline
 • Digital Archive

O Task Manager υπενθυμίζει σε καθημερινή βάση, σε ολόκληρη την ασκητική ομάδα να επαναλαμβάνει μεμονωμένες εργασίες. Οι δύο βάσεις δεδομένων μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση στο Practice Manual. Αυτό καθιστά τις λίστες ελέγχου διαθέσιμες με το πάτημα ενός κουμπιού. Ο Task Manager είναι διαθέσιμος με πάνω από 100 προγραμματισμένες εργασίες. Η εφαρμογή αυτή είναι έτοιμη να χρησιμοποιηθεί σε μόλις μία ώρα, γεγονός που τη καθιστά ιδιαίτερα εύχρηστη σε όλο το προσωπικό. Το Practice Manual με τις προκαθορισμένες ρυθμίσεις του QM αποτελεί ένα πλήρες Content Management System. Στο Practice Manual αποθηκεύονται και διαχειρίζονται όλα τα οργανωτικά έγγραφα. Αυτό μπορεί να συμπεριλάβει οδηγίες εργασίών, διαδικαστικές οδηγίες, λίστες ελέγχου και φόρμες. Το Digital Archive είναι ένα ιδανικό όργανο για διαχείριση ημερολογίων και άλλων αυθεντικών αρχείων ηλεκτρονικά. Ολοκληρώνει το Practice Manual για καθημερινή χρήση.
Απαιτήσεις
To Practice Organizer είναι ανεξάρτητο από το λογισμικό Practice. Μπορεί να εγκατασταθεί και να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε δικτυακό σύστημα με Windows (XP ή νεότερη έκδοση). Για να χρησιμοποιηθεί το Digital Archive απαιτείται ένα σκάνερ με αντίστοιχη διεπαφή. Για τη διαχείριση αρχείων στο Practice Manual μία έκδοση με άδεια του Word είναι απαραίτητη.
Εκπαίδευση
H πλήρης λειτουργικότητα του Practice Organizer μπορεί να γίνει πλήρως κατανοητή σε μισή μέρα. Η εκπαίδευση αυτή είναι απαραίτητη για την επαγγελματική κατανόηση της βάσης δεδομένων του προσωπικού και του συγγραφικού συστήματος του Practice Manual.
Οφέλη
Τα οφέλη του Practice Organizer είναι σημαντικά. Βελτιστοποιεί την οργάνωση και με αυτόν τον τρόπο δημιουργεί περισσότερο χρόνο για τους ασθενείς. Η QM συνδρομή εισάγει ένα Quality Management σύστημα που πλήρεί τις προϋποθέσεις στη πράξη.

Διαβάστηκε 1233 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ecPACS Εγγύηση της IFA »

Αντιπροσωπείες

 
     

 
     

ifa logo

 
     

 
     

 
     

 
     

 
     

 
     

 
     

 
     

 
     

 
     

 
     

 
     

ifa Systems

ifa logo

 
    

Γρήγορο Μενού

Αρχικη

Υπηρεσίες

Τηλεϊατρική

P.A.C.S.

Eye E.M.R.

Εξοπλισμός

Ασφάλεια

Επικοινωνια

Τελευταία Νέα

Τελευταία Προϊόντα

Ενημέρωση

Παραμείνετε ενημερωμένοι σχετικά με τα προϊόντα, τα νέα μας και τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο των υπηρεσιών τηλεϊατρικής.

Πιστοποίηση ISO

Η TELEMATIC MEDICAL APPLICATIONS διαθέτει πιστοποιημένο σύστημα διαχείρισης ποιότητας για όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της (προϊόντα και υπηρεσίες). Πιστοποιήθηκε από την TUV AUSTRIA HELLAS σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο EN ISO 9001: 2008, το πρότυπο EN ISO 13485:2003 και βρέθηκε σε συμμόρφωση με τις διατάξεις της Υπουργικής Απόφασης ΔΥ8/1348/2004 περί τήρησης συστήματος αρχών και κατευθυντηρίων γραμμών για την ορθή πρακτική διανομής ιατροτεχνολογικών προϊόντων.

En ISO 9001:2008 No: 0108127TUV
En ISO 13485:2003 No: 0127012

Greek Ministirial Order No. 1348/2004 Report No: 8050660

S5 Box

Login

Register

*
*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.