ecPACS

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σύστημα διαχείρισης και αρχειοθέτησης οφθαλμολογικών εικόνων ecPACS
Το ecPACS σημαίνει “Σύστημα διαχείρισης και αρχειοθέτησης οφθαλμολογικών εικόνων”. Είναι το μοναδικό “όλα σε ένα” λογισμικό για οφθαλμίατρους το οποίο έχει τη δυνατότητα να διαχειρίζεται εξοπλισμό και ιατρικά δεδομένα στα πλαίσια ενός ανοιχτού δικτυακού περιβάλλοντος. Το ecPACS μπορεί να συνδυαστεί με οποιοδήποτε επαγγελματικό διαχειριστικό EMR/HER σύστημα καθώς και οποιοδήποτε σύστημα διαχείρισης νοσοκομείου (PMS/HIS).

Το ecPACS έχει απόλυτη συμβατότητα και προσφέρει συνδεσιμότητα:

 • HL7 (Health Level Seven)
 • DICOM
 • EDIFACT

ecpacs overview

Διεπαφές / Χαρακτηριστικά και λειτουργίες

Τυποποιημένη διαχείριση δεδομένων

Δημογραφικά στοιχεία ασθενών
Κώδικες διάγνωσης (σε μορφή ICD)
Εισαγωγή κειμένου

Διαχείριση Δεδομένων Εξοπλισμού

Αντικειμενική διάθλαση (25+ αυτόματοι διαθλασίμετρου)
Υποκειμενική διάθλαση (10+ φορόπτερα)
IOP (10+ συσκευές NCT)
Κερατομετρικά δεδομένα (10+ αυτόματα κερατόμετρα)

Έξοδος και διαχείριση Εικόνας

Έλεγχος αναθεωρήσεων
Διάγνωση πλήρους οθόνης
Εκτύπωση
Χαρακτηριστικά γνωρίσματα εκπαίδευσης ασθενών 

Διαχείριση δοκιμαστικών στοιχείων και εικόνων

Εισαγωγή OCT
Εισαγωγή RT
Εισαγωγή Τοπογραφίας
Εισαγωγή βιομετρικών δεδομένων
Λογισμικό Οπτικών Πεδίων (PeriData)
Κάμερα βυθοσκόπησης
Εικόνες / βίντεο από σχισμοειδή λυχνία
Eye Draws (για όλες τις υποειδικότητες)
Ψηφιοποιημένα έγγραφα

Διαχείριση Συνδεσιμότητας

HL7 (2.x) για HIS/PMS
Λογισμικό ανάγνωσης εικόνων DICOM
Επικοινωνία DICOM 

Το ecPACS δύναται να ενσωματωθεί και να συνδυαστεί με οποιαδήποτε υπάρχουσα πλατφόρμα HER/PMS εφόσον είναι συμβατή με τα πρότυπα του IHE όπως HL7 V2.xx και DICOM (δήλωση προσαρμογής DICOM)

Το ecPACS μπορεί να αναβαθμιστεί στο πλήρες PREMIUM EMR ifa το οποίο παρέχει δυνατότητες εξαγωγής δομημένων συμπερασμάτων, κλινική υποστήριξη απόφασης, κλινικές ερωτήσεις κ.λπ.

Βασικός εξοπλισμός
Σε κάθε εξοπλισμό σε οφθαλμολογικό περιβάλλον τα δεδομένα διαδραματίζουν έναν σημαντικό ρόλο. Όλος ο εξοπλισμός παρέχει ψηφιακά χαρακτηριστικά γνωρίσματα εξόδων για την παραγωγή και εξαγωγή των στοιχείων των ασθενών σε άλλα πληροφοριακά συστήματα.

ecpacs basic equipment

Το ecPACS προσφέρει διεπαφές για αυτόματα διαθλασίμετρα, κερατόμετρα, NCTs, ηλεκτρονικά φορόπτερα, φακόμετρα και συνδυασμό οργάνων. Τα δεδομένα αποθηκεύονται σε δομημένη μορφή για όλα τα είδη εκθέσεων και έρευνας.

Συστήματα εικόνας
Το ecPACS είναι μια προσανατολισμένη στην εικόνα λύση EMR, η οποία αναπτύσσεται με γνώμονα όλες τις οφθαλμολογικές απαιτήσεις. Οι εικόνες δύνανται να εισαχθούν από τις πρωταρχικές πηγές (κάμερα βυθού, σχισμοειδής λυχνία, άλλες ψηφιακές κάμερες) και από τα δευτεροβάθμια συστήματα εικόνας όλων των κορυφαίων προμηθευτών.

ecpacs imagesystems
Το ecPACS επιτρέπει πρόσθετες διαδιακασίες όπως:

 • Σημειώσεις επάνω στις εικόνες
 • Σύγκριση εικόνων
 • Έκθεση εικόνας με κείμενο
 • Εικόνες επικοινωνίας DICOM
 • Το ecPACS είναι σχεδιασμένο για χρήση με οθόνες τελευταίας τεχνολογίας.

Εξιδεικευμένο λογισμικό
Ο καινοτόμος διαγνωστικός εξοπλισμός παρέχει περιεκτικές εικόνες και άλλα BLOBs (binary large objects), τα οποία είναι σημαντικά συστατικά του ιατρικού φακέλου ασθενούς. Ανάλογα με τη συσκευή το ecPACS παρέχει τη δυνατότητα εισαγωγής αρχείων PDF ή αρχείων παρόμοιας μορφής και σύνδεσης τους απευθείας στη βάση ασθενών (από το σταθμό εργασίας ή με σύνδεση στον κεντρικό εξυπηρετητή).

ecpacs specialtysoftware
Συστήματα από όλους τους κορυφαίους κατασκευαστές μπορούν να διασυνδεθούν:

 • Heidelberg Engineering
 • Oculus
 • Optovue
 • Topcon
 • Zeiss Meditec
 • etc.

Οι εικόνες μπορούν να προβληθούν σε πολλών ειδών οθόνες (iPads, οθόνες με κεντρικό διαχωρισμό ή διπλές διαγνωστικές οθόνες).
Περιμετρικό λογισμικό
Το ecPACS είναι συμβατό με το πρωτοπόρο διεθνώς αναγνωρισμένο λογισμικό οπτικών πεδίων PeriData, το οποίο είναι ενσωματωμένο μέσα στην βάση του ecPACS.

ecpacs perimetrysoftware
Χάρη στο PeriData, οπτικά πεδία από πολλά περιμετρικά συστήματα μπορούν να εισαχθούν και να αποθηκευτούν σε μία κοινή βάση δεδομένων. Αυτό είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα αν γίνεται χρήση διαφορετικών συστημάτων/προμηθευτών στην κλινική ή αλλάζει ο εξοπλισμός ανάλυσης οπτικών πεδίων.
Άλλο ένα πλεονέκτημα του ecPACS είναι η δυνατότητα να αποθηκευτούν αρχεία οπτικών πεδίων και π.χ. δεδομένα IOP σε ένα σύστημα και να προβληθούν με τα δεδομένα του «πίνακα» ασθενούς.
EyeDraw
Το EyeDraw είναι ένα περιεκτικό εργαλείο σχεδιασμού σύνθετων γραφικών για ευρήματα από όλες τις υποειδικότητες. Περισσότερα από 20 σχέδια και περισσότερα από 50 τυποποιημένα σύμβολα είναι διαθέσιμα για αυτές τις υποειδικότητες:

 • Retina
 • Γλαύκωμα π.χ. Γωνιοσκόπιο
 • Εγχείρηση
 • Οφθαλμοπλαστική
 • Παιδιατρική οφθαλμολογία

ecpacs eyedraw

Ο χρήστης μπορεί να καθορίσει μεμονωμένα σχήματα και επίσης να σχεδιάσει επάνω στις αρχικές εικόνες. Το ecPACS δίνει τη δυνατότητα σχεδιασμού επάνω στις αρχικές εικόνες του ασθενούς (π.χ. εικόνες από την fundus camera).

Ψηφιοποιημένα αρχεία

Το ecPACS έχει σχεδιαστεί με γνώμονα να παρέχει υπηρεσίες σε μια κλινική «χωρίς χαρτί». Όλα τα σχετικά έγγραφα μπορούν να ψηφιοποιηθούν και να εισαχθούν στην βάση δεδομένων. Χάρη στην τελευταίας τεχνολογίας ψηφιοποίηση, η εισαγωγή των ήδη υπαρκτών γραφημάτων του ασθενούς, φορμών και διαγνώσεων γίνεται πολύ άνετα.

ecpacs scanneddocuments

Το ecPACS επιτρέπει τον καθορισμό διαφόρων κατηγοριών για όλα τα είδη των ψηφιοποιημένων αντικειμένων με σκοπό να παρέχει μια φιλική προς τον χρήστη πρόσβαση σε καρτέλες ασθενών με μεγάλο ιστορικό.

Πίνακας ελέγχου

Ο πίνακας ελέγχου είναι βασικό συστατικό για τη λειτουργία συστημάτων ιατρικών αναφορών βασισμένων στην εικόνα. Με τον πίνακα ελέγχου το ecPACS προσφέρει το πιο προηγμένο εργαλείο ελέγχου όλων των ειδών ψηφιακών οφθαλμικών στοιχείων.

ecpacs dashboard

Οι πίνακες ελέγχου αναπτύσσονται για όλες τις υποειδικότητες και αντιπροσωπεύουν τα πιο σημαντικά οπτικά αντικείμενα (IOP, VA-Charts, αντικείμενα σχεδιασμού, εικόνες, OCT και άλλα ψηφιακά έγγραφα, ψηφιοποιημένα αντικείμενα κ.α.).

Ο πίνακας ελέγχου είναι επίσης ιδανικός για προβολή σε υπολογιστές χειρός όπως το iPad.

Εγγύηση Συνδεσιμότητας

Η πραγματική έκταση των οφελών ενός συστήματος οφθαλμολογικού EMR και PACS δύναται να συνειδητοποιηθεί πλήρως όταν όλες οι πηγές δεδομένων ενσωματωθούν πλήρως. Οι ψηφιακές συσκευές είναι απαραίτητες για την κλινική ροή εργασίας. Η ifa εγγυάται πως όλες οι συσκευές θα ενσωματωθούν στο HIS ή PMS σύστημα, με αποτέλεσμα να επιτευχθεί το μέγιστο όφελος. Η ifa εγγυάται πως οι χρήστες του συστήματος θα έχουν τη δυνατότητα να ενσωματώσουν όλες τις κοινές οφθαλμικές συσκευές, με προαπαιτούμενο την συνεργασία των κατασκευαστών των οφθαλμικών συσκευών. Το σύστημα ifa υποστηρίζει τα διεθνή πρότυπα όπως αυτά τεκμηριώνονται από την IHE (Integrating the Healthcare Enterprise) και παρέχει αυτά τα πρότυπα ενσωματωμένα στο ecPACS.

Δυνατότητα Αναβάθμισης

To ecPACS είναι πλήρως συμβατό με το ολοκληρωμένο σύστημα ifa PREMIUM EMR (πιστοποιημένο σύμφωνα με τις Αμερικανικές απαιτήσεις ONC). Η πρόσθετη λειτουργία τεκμηρίωσης με το ιατρικό ιστορικό, τα ευρήματα, τις θεραπείες κλπ μπορεί να προστεθεί στην άδεια λειτουργίας του συστήματος οποιαδήποτε στιγμή.

ecpacs upgradepotential

Το ecPACS μπορεί επίσης να συνδεθεί με οποιοδήποτε πιστοποιημένο EMR/EHR σύστημα βασισμένο στο προτυπο ανταλλαγής δεδομένων HL7.

Διαβάστηκε 1318 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Quality Management / PRP »

Αντιπροσωπείες

 
     

 
     

ifa logo

 
     

 
     

 
     

 
     

 
     

 
     

 
     

 
     

 
     

 
     

 
     

 
     

ifa Systems

ifa logo

 
    

Γρήγορο Μενού

Αρχικη

Υπηρεσίες

Τηλεϊατρική

P.A.C.S.

Eye E.M.R.

Εξοπλισμός

Ασφάλεια

Επικοινωνια

Τελευταία Νέα

Τελευταία Προϊόντα

Ενημέρωση

Παραμείνετε ενημερωμένοι σχετικά με τα προϊόντα, τα νέα μας και τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο των υπηρεσιών τηλεϊατρικής.

Πιστοποίηση ISO

Η TELEMATIC MEDICAL APPLICATIONS διαθέτει πιστοποιημένο σύστημα διαχείρισης ποιότητας για όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της (προϊόντα και υπηρεσίες). Πιστοποιήθηκε από την TUV AUSTRIA HELLAS σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο EN ISO 9001: 2008, το πρότυπο EN ISO 13485:2003 και βρέθηκε σε συμμόρφωση με τις διατάξεις της Υπουργικής Απόφασης ΔΥ8/1348/2004 περί τήρησης συστήματος αρχών και κατευθυντηρίων γραμμών για την ορθή πρακτική διανομής ιατροτεχνολογικών προϊόντων.

En ISO 9001:2008 No: 0108127TUV
En ISO 13485:2003 No: 0127012

Greek Ministirial Order No. 1348/2004 Report No: 8050660

S5 Box

Login

Register

*
*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.